Sivut

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kuulumisia Joelta

Edellinen viikko ei joella ollut enään hurjaa lohen saantia. Paras päivä oli reilu 30kpl lohia 3.7. Sanotaan näin et lohen tulo normalisoitui. Torstain piikki johtui kelin muutoksesta , joka aiheuttaa aina lohelle liikettä. Ilma jähty jopa 10 asteeseen ja vettä satoi. Ilmanpainen sahas joka on hyväksi.  Tuleva sääennuste näytti sen verran vakaata keli jä lämmintä, että nyt lohestuksessa on taas mielenkiintoa. Pakkia kannattaa käydä läpi ja kokeilla erityyppisiä vaappuja / peltiä. Lämpimälle kelille syvemmälle menevää vaappua.
Tyär oli viikon perheensä kanssa kylässä. Vävypoika kävi joella ja alku näyttiki hyvältä kun Sunnuntaina ja Maanatiana. Tosi lyhyillä souduilla saunankorvan alta lohi n.5kg molempina päivinä , mutta loppuviikko oli hiljasempi. Ite nautin hälinästä pirtissä ja vietin aikaa lapsenlasten kanssa. Joella kävin pari kertaa ruuaamassa.Tapahtumia ei ollut  vaikka kyytissä ollut  poika odotti kovasti tärppiä.
Vaappuja / Peltejä testattiin , jos löytäis uusia ottipelejä. Vesi laskee joella ja saunankorvan alkaa kohta olla hyvä soutaa. Jaapakosken niska viellä virtaa vähän liikaa vene ei pysy helposti niskalla. Sunnuntaina kävin Pajalan markkinoila ja ostin bergleyn vavan 262cm . Tosi hyvältä tuntui, mutta tarkempaa infoa kun lohi nappaa ja pääsee väsyttään et kuinka toimi.
Loma alko mulla lauantaina ja nyt startataan nokka kohti etelää lasten kanssa. Tampere, Tuuri, kalajoki, ym. Ainaki näyttää tarkenenvan lomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti