Sivut

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kuulumisia joelta

Sunnuntaina kävin töiden jälkheen kokeihleen suvannolla soutua, mutta oli aika haastava projekti roskan kulun vuoksi. Sitä ei kehtaa jatkuvasti punttia puottaa menee maku soutamisesta. Useamman kerran puhistin 500m matkalla ja aina roskasia.
Maanantai illan pysyin pirtissä odottaen veden puhistumista ja Kattilakosken kaikuki näytti tosi huonolta nousumäärät vain tippuu koko ajan. Tiistai aamuna oli asiakas soutu sovittu seitsemäksi. Odottelin asiakasta loman respan eessä puoli tuntia, mutta ei kuulunu , joten päätin itekseen laskun tehä kakkosesta lehmikivelle. Havaitsin melko pian että roskaa on edelleen vedessä, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Puhdistaa sai säännöllisesti 20min välein. Lehmikiven alapuolen nivassa soutelin pystysoutua. Vasen pitempi vapa suijui hyvin luokille ja räikkä pärähti ja samassa vapa oikeni. Kerkis siinä jo syke nousta kunnes tuli pettymys että karkasi, mutta sehän kuuluu tähän lajiin.
Lohi kävi puremassa testi MTO vaappua uskon kyseisen vaapun vielä toimivan julkaistaan kuva sitten jos ahti on suopea.
Asiakkaalla oli puhelin  mennyt ruotsin verkkoon ja klo väärässä. Pienen "metsästyksen " jälkheen minutkin saatiin kiinni ja käytin asiakasta joella , mutta ei ollut tapahtumia.
Tänään kävin aamusoudun tekemässä. Roskaa tulee vieläki ja ankkuriin säännölliseti ja vaaput puhtaiksi. Hieno tapahtuma sattui loman vastapuolella ruotsin rannassa. Lohi (n. 10kg) hyppäsi komeasti vastavirtaan lyhyen ja toiseksi lyhyemmän siiman välistä. Olis sattunu olheen gopro päällä niin mahtavan kuvan olis saannut tallennettua. Kaiku näyttää edelleen aika pahalta Kattilakoskella . Saattaa olla "normaali" lohikesä tulossa mihin aikoinaan totuttiin. Luonto on kyllä meän puolella , mutta lohta sais olla enemmän kappaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti