Sivut

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Uusi kausi alkamassa

Jäiden lähdön jälkheinen tulva olut ainoa tulva piikki. Helle aallon tultua odotin kovempaa vedennousua, mutta vielähän se vesi kerkiää nousta . Menneehän tuosssa jonkun aikaa kun tunturien vedet valuu Lappean suvanthoon.
Venheen käsittelin jo vapun päivänä. Hyvin  terva kerkis kuivaa kun yöpakkasia oli vielä.
Lohestuksen starttiin enään pari päivää. Eilen vein veneen lähemmäs rantaa, jos kelit hyvät keskiviikkona  niin joelle tekee mieli soutaan pitkän talven jälkheen.
Tässä video  Lohikuumetta jotta kuume alkaa nousta.

Lohen nousu on hyvässä vaudissa nousulohien seuranta . Nyt jo toista tuhatta (1127kpl) ja vuosi sitten 2kpl. Nousukäyrää osoittaa hiirellä niin näkee edellis vuen nousumääriä. Nytkö joesta virtais vain tasasesti vettä merelle , jotta lohet lähtee nouseen hyvin jokeen ja kerkiävät meripyynnin jaloista pois.
Tulevalle kaudelle on muutamia uusia vaappuja , Olen rannassa käynny muutamia jo uittamassa ja kyllä ne vain oppii uihmaan, mutta lohiahan se tekkee lopullisen päätöksen.
Tekasimma tuossa lomanki sivuille pienen osion hyvä tietää lohestuksessa kannattaa lukasta , mutta vastuu siirtyy lukijalle.
Sääennuste lupas että pohjosessa jähtyy keli ja se on hyvä, jotta soutukelejä riittäis mahdollisemman pitkälle heinäkuun puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti