Sivut

maanantai 13. elokuuta 2018

Kuulumisia joelta

Viikko on taas vieräntänyt joella. Veden lämpötila on pysynyt viileiden öiden vuoksi 16-17 asteessa . Maanantaina oli useampi lohensoutukoulu. Itellä oli vain asiakkaiden kanssa kaksi tärppiä  , mutta opastuksessa muihin opas veneisiin saathiin 4 lohta. Hieno aloitus ryhmälle, joka kyllä jatkui hyvien olosuhteiden vuoksi koko oleskelun ajan. Siinä taas muutama uusi lohimies tais syntyä, koska oli muutama ensikertalainen. Tärpit oli itellä molemmat Joonaksen tummahkossa kelta kylkisessä vaapussa. Ilta auringossa ja auringon laskun jälkheen monesti veden pinnassa on keltasia sävyjä.
Keskiviikko iltana lähtiessäni joelle lisäsin vielä Jan keltakylkisen / mahasen  ruskeahko selkäsen vaapun lähivapaan. Saunankorvassa soutelin tuttua peiliä ja silloinhan se lohi  nappasi Jan suuhun . Riuhtasin airoista ja ankkuri pohjaan. Siimaa ei kelalta isommin kaonu niin arvelin että kaaparihan se siellä . Annoin olla ankkurin pohjassa ja kiskoin vasta virthaan kaaparin 1,7 kg  kyythiin. Kävin korhjaan lohen ja oottelin että  lisenssi vapautuu. Saunankorvassa oli lohi äkäsenä kun en kerinny kun kerran  kerran käydä sivulla ja kun palasin niin silloin lähti siimaa kelalta. Sen perhään hääty jo lähteä kelluhmaan kun aloin väsytellä. Viimein sain lohen venheen viehreen ja koukkasin marhjaan 6,8 kg kyythiin.
Perjantai-ilta töiden jälkheen lähin sitten kokheilleen saunankorvaa , mutta ei nyt peili antanut lohta . Kaapari kävi kyllä  nykimässä siimaa, mutta ei pysyny kiinni. Tihkusae keli niin yheltätoista ei nähny enhään siimoja ja sain siima sotkun aikaseksi , joten soutelin ranthaan ja tehin illan.
Lauantaina oli kova etelä tuuli joten pysyin törmillä. Päätin että käyn sunnuntai aamusta jos jaksaa herätä ja tuuli on tyyntynyt.
Sunnnuntai aamuna heräsin kuselle viiden jälkheen. Kattelin että tuuli tyyni ja aurinko paistelee jo ruotsin puolen puiden latvaan. Keitin kahvit termahriin ja lähdin joelle. Saunankorva oli vielä varjossa, joten lisäsin  muutaman tummemman sävyn joukhoon. Joella ei ollut ketään muita sai rauhassa soutaa jo juoda kahvia samalla. Parasta hommaa rentouttumiseen, mutta niin se vain lohi häiritsi minun rento hetkeä. Vetasin  airoista ja samassa kaapari räpi pinnassa ja uistin irtosi . En ollut kovin pahoillani kaaparin irtoamisesta. Uudestaan väylän reunasta vauhtia ja karin päälle. Muutaman kerran toistin ja aloin olheen jo "loppusuoralla" montussa niin silloin keskivapa suijui ja siimaa alkoi karata kelalta. katoin että nyt ei ole kaapari. Muita kelatessa pois niin lohi oli rauhassa syväntheen pohjassa. Viimein nostin ankkurin ja lähin kelluhmaan alavirthaan. Komensi lohta niin sehän innostu hyppäähmään pinthaan. Katoin että hyvä lohihan siellä kiinni. Välillä jouduin airoilla ohjailleen venettä ettei koske kivhiin. Hyvin pisti lohi hanthiin , mutta kohta pääsin koukkaahmaan lohen kyythiin oikea oppisesti, jotta file säästyy. Marjas 7,8 kg  puri uutta testi joonasta . Veden lämpötila oli 14,8 astetta.


 Sometyttö on taas maisemissa joten viikolla mulla on vapojen hoitaja taas völjyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti