Sivut

maanantai 6. elokuuta 2018

Kuulumisia Joelta

Tässä on kaksi ja puoli viikkko oltu lomilla. Käyty vähän tuulettumassa etelässä ja Oulussa. Joella on tullu käyty pari kertaa aurinko ottamassa ja pari ilta/yö soutua. Ensimmäisen reissun jälkheen tultuani kotiin. Some tyttö Minna halusi mitä pikemmin joelle ja piti lähteä kuulema moralle southaan kun oli nähnyt lohien mesuavan siellä. Eihän mulla mithään sitä vastaan ollu,  koska vuosien saatossa moran yläpuoli enemmän ruotsin ranta on antanut itelle suurimmat loheni 4kpl yli 15kg. Päätimme lähteä vasta illalla kun ilma jähtyy. Muita soutajia ei paljon joella näkynyt, joten sai rauhassa uitaa perhoja. Virtaus oli joessa tosi heikko moran niskalla oli rento soutaa. Lohien molkiessa ympärillä. Yhtä äkkiä keskivapa suijui . Vetasin airoista ja Minna alkoi keräähmään muita pois. Viimein vavat saathiin pois ja Minna pääsi väsythään kalaa. Kohta huomasimme että kaaparihan se siellä on kiinni ja melko pian sain koukattua lohen kyythiin, jotta se ei vain kerkiää karata . Vihdoin Minnalle tuli lohi veneeseen asti ite väsytettynä. Kaapari 1,3kg puri Jari Sulun tekemään tuttua ottiperhoa.Jatkoimme vielä soutua kun oli niin kaunis ilta. Hieman moran alapuolella suijui oikea 10m vapa. Aloin southaan vastaiskua. Vapa suijui tosi hyvin ja siimaaki karkasi kelalta. Totesin että nyt on vähän parempi kala kiinni. Hienosti Minna hoiti muut vavat pois ja alkoi kalan väsytys. Kalan tultua lähemmäs katoin että komea taimen n. 4kg  Minna väsytettävänä. Pistin veneen ankkuhriin , jotta helpompi ottaa irti perho. Viimein saathiin veneen viereen rauhoittuun ja otin pihillä perhon irti suupielestä. Hieno taimen jatkoi matkaansa. Oli jo toinen taimen Minnalla väsytettävänä kesän aikana .


Souelthhiin vielä saunankorhvaan asti ja sitten piti lähteä nukhuun, koska Minnalla aamusta työvuoro. Itselläki oli vielä reissu väsymystä. Hyvin tapahtumia veden lämpötila 21,8 astetta.

Veden lämpötila kävi lomani aikana yli 25 asteen pahimmillaan, mutta onneksi nyt enhään 17,6 astetta. Viikonloppuna oli lohikuninkuus kisa. Iteltä jäi välhiin kun tulin vasta lauantai illasta kotiin reissusta. Saivat kisassa 28kpl lohia ja  kymmen kunta isoa ja loput oli kaapareita.  Kävin kisa ajan ulkopuolella kokeihleen ja kyllä se kaapari puri ainaki yhtä Joonasta ahkerasti. Hyvi ruokakaloja vaikka eihän nuista väsytys tarinoita synny. Kaaparit 1,6kg ja 2,4kg purivat Joonas vaappua.

Nyt alkaa työt ja illalla on usempi asiakas lohensoutukoulussa , joten saa illasta ihan työkseen soutaa. Son mukava kun on mielekästä työtä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti