Sivut

perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kuulumisia joelta

Heltheet saapuivat joki vartheen ja vesi on laskenu 130cm huipustaan. Maanantaina pysyin vielä törmillä ja odottelin veden laskua. Tiistaina kävin aamusta othaan aurinkoa joella ja olihan mulla uistimia samalla vedessä, mutta hiljasta oli. Päätin illalla kokeilla uudestaan lohestusta ja auringon otto jää vähemmälle. Auringon  painuessa  horisonthiin illasta niin ite suuntasin joelle. Tehin pari täsmä soutua vaapuilla ja parilla pellillä alakarille. Jälkimmäisellä laskulla joku rääpäsi pientä MTO vaappua, mutta irtosi heti. En kerinnyt ees airoista vetasta. Karannut kala yleensä soudattaa lissää, mutta nyt suosiolla totesin et tappio tuli ja lähdin nukhuun.
Keskiviikkona helteet jatkuu ja veden lämpötila alkaa nousta. Päiväksi on hyvä keksiä muuta tekemistä ja illasta joelle southaan. Suuntasin kymmenen jälkheen joelle. Ruotisn ranta on kalhveessa niin hyvä sitä soutaa, vaikka aurinko muualla paistaa ilkeän matalalla. Nyt oli vaihdettu 6kpl perhoa pyynthiin ja Wäylän pilkku jonka säädin kovaan käyntiin, jotta uis jotenkinhaan perhojen kanssa. Veden lämpötila 15,6 astetta. Laskeskelin keskilinja varoen joutumasta aurinkoon. Harvakseen soutelin ja annoin perhojen leijailla virtauksien mukana . Vene oli melko pian koskenniskalla, joten uudestaan ylös. Nyt otin hiukan rannemman linjan joen varjosuuden mukhaan. Perhon soutu on mukavaa hommaa kun saa ottaa lunkisti airoissa. Soutu alkoi olla loppupuolella, kun vasen (8m)lähi vapa suijui ja sätki voimakkaasti. Vetasin airoista ja ankkuri pohjaan. Aloin othaan isoa harjusta veneeseen, kunnes huomasinkin hopeisen kyljen mikä vilkkui vedessä. Mullahan onkin kaapari kiinni. Väsytin lohen venheen ollesssa ankkurissa. Otin varovasti kyythiin koukulla niskasta ettei file mene hukkaan pienestä lohesta. Lohi 1,38kg puri perhoa (wäylä) , jonka Jari Sulku on mulle tehnyt testiin. Kello oli lähellä puolta yötä, joten hetken eltattua uusi soutu. Linja valitsin taas hieman rannemman. Aloin olheen lähellä telkän pönttöä silloin vasen (15m)pitkä vapa suijui ja nyt heti airoista vetäen huomasin että taas kaapari , joka hyppäsi pinnassa kiukkusena  perho suupielessä. Nyt siivosin muut pois ja nostin myös ankkurin. Kaapari sätki mukavasti siiman päässä. Lohi tuli venheen viereen . Koukkasin selkä nahasta kyythiin, joka nyt ei ihan ollut tarkoitua, mutta lohi tuli kiltisti venheeseen. Lohi 1,92kg puri puna-kupari perhoa, jonka myös on Jari tehnyt. Soli kiintiö täynnä ja koti elpyhmään.
Eilen yöllä  vasta joelle  jotta vuorokausi vaihtuu ja pääsen testaahmaan perhoja. Oottelin kotirannassa , jotta yksi venekunta laskee ohi, jonka jälkheen ajelin kolmos lähtöön. Sain laitettua vavat pyynthiin suuntasin selkä kivien viehreen southaan ja siitä laiskaa pystysoutua alas. Silloin vasen (8m)lyhyt vapa suijui. Tiputin ankkurin otin kalavavan kätheen. Totesin ettei taija olla harri ja otin muut ensin pois. Kalavapa oli rauhallisena kunnes aloin kiskoon ankkuri narua. Lähin keluhmaan alavirthaan joutusasti ja sain melko pian näköhavainnon et taas on kaapari suuttunu perholle. Kaapari sätki pinta veessä ja yritti päästä perhosta erhoon, mutta viimein otin koukulla kyythiin. Ensin hunteerasin et pistänkö takasin , jotta vois vielä soutaa, mutta sen verran ukkonen jyrähteli pohjosempana katoin parhaaksi lähteä pirthiin. Lohi 2,27 kg puri jälleen Jarin tekemään oranssi runkoista perhoa. Kiitos Ahti hienoista perhon testaus souduista. Kiitos myös Jari Sulku joka tekee hyviä perhoja. Kuvat löytyy insta ja face tileiltä.Veden lämpötila 17astetta , joten perhoja tullaan vielä testaahmaan, jos joella käyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti