Sivut

perjantai 4. elokuuta 2017

Kuulumisia joelta

Loma reissu on pyörähdetty Kalajoella ja päivä mukin piti käydä myös Tuurin kyläkaupalla "säästämässä" kun halpaa, vaikka en mie kyllä omasta mielestä säästäny. Joella oli vesi laskenut edelleen, mutta hidastunut vauhti 10cm/vrk. Kävin lohi vavat läpi ja säädin jarrua kaikista hiukan tiukemmalle , ettei isommat lohet  nykäse heti siimaa liikaa ulos. Viimeksi meni siiman ohjuriki  semmosta vauhti laiasta laithaan , ettei sitä erottanut. Nyt alkaa heti alussa heti ahistaan . Kaapari jos tarttuu tiukempaan jarruun niin on pelko että tullee siima sotku, mutta se ei ole iso vahinko. Katkenneesta kelasta poistin siimaa 10m. Ensimmäiset 4m oli ihan ruvella. Luultavasti oli ollut useamman kiven takana.
Eilen kerkisin illasta käydä jo joella mukan kun oli hieno ilta soutaa . Soudin kolmosta , mutta lohet ei häirinneet. Sain  mie hyvän harjuksen 45cm porttisen ojan suusta ja toisen pienemmän 35cm. Huomenna grillaan illasta harjukset. Tänhään kävin pitkästä aikaa juoksu lenkin ja polvi tuntui tosi hyvältä jälkikäteen ja juoksun aikana. Lauantai aamusta pitempi lenkki, koska maratonki juostaan lauantaina.
Tänhään sukulaispoika tuli kalalle. Oli tullut  kolahriin työkomennukselle ja tässä soitelthiin ja sovithiin että tänhään olis aikaa lähteä joelle. Viime syksynäki kokeilthiin ,mutta oli huono tuuri kun sattui paha tulva just joelle. Kuuden jälkheen päästiin lähteen joelle. Suuntasimme kolmoselle tutulla kokooonpanolla 6 perhoa yksi kova käyntinen Wäylä. Soudelthiin kolmosen keskilinja. Muutama pienempi harjus häiritsi soutua. Yksi lohi nähtiin porttisen ojan suussa  kun olthiin kerräämässä veiheitä pois. Uusi lasku suunnattiin suvannolle. Noustiin ylemmän venheen yläpuolelle kaatunheitten koivujen kohdalla. Kun lähtöpaikalla ei ollut kethään. Siinä souelthiin ja jutelthiin mukavia. Kohta nähtiin että alempana tuttulla lohimiehellä oli kala kiinni, mutta pääsi irti venheen vierestä . Kaapari kuulema oli. Alemmas tuli tillaa joten mekki laskimma pikemmin alavirthaan. Otin ulomman väylän kommarista , jonka jälkheen kohti lehmikiveä. Sukulaispoika kyseli että onko tuo lehmikivi. Muisteli kun nuorempana on ollut joella lohestamassa. Kerroin että ensimmäinen koste ei ole vielä lehmikivi vaan tulla alempana isompi koste on lehmikivi. Samassa oikea  laitavapa 12m suijui luokille. Vedin airoista ja pyysin sukulaipoikaa alkaa siivoahmaan tyhjiä pois. Sain soutaa rivaskati , jotta siima pysyy tiukalla. Kala seurasi venettä, mutta onneksi alkoi saamaan jo siimaaki ulos kelalta. Ei tuo ainakhaan kaapari ole kun reppii siimaa kelalta ulos kerroin sukulaispojalle, joka alkoi olehmaan loppusuoralla muiden pois otossa. Samassa lohi hyppäsi pinthaan ja näin et hyvä lohihan se siellä. Alkoi lohen väsytys joka oli ensimmäinen sukulaispojalle. Hienosti hoiti homman mie kääntelin venettä jotta lohi pysyy hyvin hollilla. Kohta tuumaimma että alkaa olla kypsä poimittavaksi. Hyppäsin venheessä pystyyn ja otin koukun kätheen. Hieman siimasta ohjasin jotta sain hyvin koukattua lohen  7,1kg kyythiin. Pappia lohelle päähän ja uuden saammiehen onnittelut, jonka jälkheen ajelthiin rantaani. Lohi puri taas perhoa. Pihalla some kuvia ja lohen perkaus, jonka jälkheen sukulaispoika lähti majapaikalle ajhaan ja sovittiin Tiistaiksi uusi soutu. Kiitos Ahti kun koukutit uuden lohimiehen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti