Sivut

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Kuulumisia joelta

Helteet hellii Tornionjokivartta. Veden lämpötila aamuisin reilu 20 astetta. Lohet hyppii joessa, mutta käyvät huonosti pyydykseen. Ainahan son mahdollisuus kun joelle menee southaan, mutta nyt on aika tehä jotaki muuta.
Keskiviikkona oli kolme lohessoutukoulua. Vaaput otin mukhaan , jotta voin näyttää vaapun säätämisen. Soudut tehin asiakkaiden kanssa perhoilla. Kyllä oli kuuma soutaa joella kun lämpötila huiteli melkein 30 asteessa. Toisella soudulla  aloittaessani soutua kommarin yläpuolelta niin joku kävi nykymässä perhoa tai pyrstöllä potkasi . Vapa suijui pari kertaa voimakkaasti. Muuten oli hiljaista. Perhon väritys vihreä runko ja mustat siivet.
Lauantai aamuna kävi ajeleen asiakkaan kanssa joella ja näytin samalla soutupaikat missä kannattaa kuluttaa aikaa. Keli oli hyvä vaikka oli lämmintä, mutta aurinko oli pilvessä. Kävin itte kans yhen laskun alakarilla ennen töihin menoa. Kaapareita näky mesuamassa, mutta eivät innostunheet perhoista. Illasta kun pääsin töistä kävin vielä uudestaan alakarilla kun oli hieno ilta soutaa . Rentouttavaa oli soutaa puolenyön aikhaan kun ei ollut muita joella ja ilmaki viileä. Olishan sielä viihtyny ,  mutta aamuvuoro oli eessä niin piti lähteä nukhuun. Keli joella haasteellinen tulevalla viikolla helteiden jatkuessa. Maanantaina ja keskiviikkona asiakassoudut ja sitten lomille. Hyvä aika lähteä tuulethuun reissuun kun joella rauhallista. Satheita tarvittais jotta vesi ei lopu joesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti