Sivut

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Kuulumisia Joelta

Suunnitelmiin tuli muutos. Meinasin pysyä illalla pois joelta, mutta kun kattelin olkkarin ikkunasta kun kaksi venettä kellu taloni ohitse alavirtaan vavat luokilla niin oli itenki lähettävä joelle kokeilemaan jos lohi puris vaappua. Aloitin soudun kolmos lähöstä. Alakarilla oli vain pari venettä lisökseni joella. Tilaa oli soutaa. Aloitin kolmosen soudun kivien selkä puolelta ja heti vapa suijahti hieman soudin hetken rivakasti ja huomasin saaliini tulevan pintaa. Harrihan se siellä oli syönyt vaapun makheissiin suihin, joten kelasin harjuksen veneeseen ja nuijaa päähän kun oli mitat täyttävä. Soutelin karin päällä vähän ulompana rannasta . Ainoastaa telkän pöntön kohalla kävin lähempänä rantaa. Aurinko porotti pitkin jokea ja varjo paikkaa ei oikein enään löytynyt alakarilta. Kello läheni puolta yötä ja päätin soutaa vuorokauden loppuun ja sit nukkuun. Laskin aivan Jaapakosken niskaan ja ennen porttisen kuohuja vapa suijahti ja sama homma et saalis heti pintaa. Tiputin ankkurin koska vene olis muuten valunu koskeen. Otin harjuksen kyythiin ja vapa takaisin pyynthiin. Nostin ankkurin ylös ja tartuin aihroin niin siloin keskivapa suijahti kunnolla. Äkkiä rivakkaa soutua hetki ja ankkuri takaisn vetheen. Elkheistä näki et nyt on lohi siiman päässä. Kelatessani muita pois räikkä pärähteli muutamia kertoja, mutta lohi oli suhteeellisen rauhallinen. Vavat saatuani pois siirsin airot viimisiin hankaimiin ja soutupenkki myös, koska totesin ettei varhmaan voi huoletta väsyttää koskessa. Joutuu välillä southaan. Nostin ankkuri ja otin lohivavan käteen. Huomasin ettei lohi ole suuri ja saatan saada joutusassi veneeseen ja niinhän siinä käviki. Lohi tuli eka kertaa veneen vierestä pistin moukun kylkheen ja nostin kyythiin   4,9 kg marhjaan joka puri taas samaa hirvasta. Koukkasin lohen 23:56  lisenssi säilyi seuraavalle päivälle. Lomassa aamulla käydessä. Tuttu lohestaja joka souti minun takana oli pohiskellut et mitä teen kun lohi tartui niskalla. Tässä tapauksessa oli tuuria et lohi oli pieni muuten olis kyllä tehettänyt. Korjasin lohen ja kävin yöllä vielä pikku laskun, mutta ei ollu tapahtumia.

Tänään sitten lähin joelle yhen jälkheen. Aloitin soudun kolmos lähdöstä , jossa ei näkyny kethään muita soutahia. Saatuani vavat pyynthiin soudin taas kivien selän puolelta pystysoutua, koska virta voimakas. Silloin oikea lyhyt vapa suijahti eikun rivakkaa soutua ja ankkuri veteen. Muut vavat pois ja kellumaan lohen kanssa . Lohi yllättäen oli tosi eloisa edelliseen verrattuna vaikka oli ihan samaa luokaa. Viimein sain koukattu 4,5 kg kojamon kyythiin , joka puri luotto Wäylää. Vaapun pistin tälle kesää eka kerran koska veden lämpötila jo illasta 12,9 astetta. Mielestäni yleensä kupari alkaa toimia tornionjoella veden lämmetessä.

Kelit pysyy lämpimänä, joten mielenkiintoinen viikko edessä kolarin ennuste.  Sade määrät ensiviikon lopulla semmosia että Heinäkuun eka viikolla tulvaa odotettavissa, mutta tulvathan justiin tekee hyvän lohi kesän Kirunan ennuste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti