Sivut

perjantai 12. elokuuta 2016

Kuulumisia joelta

Viime viikonloppuna tuli souettua tornion lohikuninkuus kisa. Haasteellinen keli yksin soutaa kun roskaa oli kovasti liikkeellä. Itselläni ei tapahtumia kisassa. Kisassa saathiin 25kpl lohia.Voitto kala saathiin karvosta. Tutut saamamiehet nousi sunnuntaina karvosta pois kun soutelin alakaria. Pari muutaki isompaa kalaa saathiin Lappeasta.
Joella vesi edelleen korkealla. Parhaillaan laskussa ja lämpötila alkanut laskeen vauhdilla. Lohensoutukoulut ollut maanantai-iltana ja tänään. Maanantaina vesi oli viellä roskanen ja 15,6 astetta. Tapahtumia ei ollut joella. Yksi lohi saathiin illan aikana suvannosta, eikä meitä kovin monta venettä edes ollut joella. Tänään  oli lohensoutukoulussa odotukset korkeammalla kun vesi alkanaut vauhdilla laskea parina päivänä. Melkein aste per päivä. Tänään 13,6 astetta vesi laskussa 10cm vuorokaudessa. Saattaa kyllä sateiden myötä hidastua. Ulkomaalainen isä ja pikku poika asiakkaana. Tehin täsmä iskun karille, kun joella ei ollut muita ja aika rajallista. Lohet eivät häirinneet soutua, vaikka tutut ottikapulat oli töissä. Mukava oli praatailla isän kanssa. Souelthiin reilu tunti joella. Nuorella miehellä teki tiukkaa olla paikallaan hissukseen veneessä,  mutta se on ihan ymmärrettävää.
Tässä on viikolla ajettu ikeassa ja nyt sitten maalaan pojan huonetta kun tuli uusia huonekaluja. Lapsukaiset lähti kouhluun poju ammattikouluun ja tyttö ysille.Ensimmäinen työviikko on ollut työn täyteinen, mutta kohta sesonki loppuu ja sitten on aika olla jouten. Saattaa olla ettei tällä viikolla kerkiää itekseen southaan, mutta viimeistään ensi viikolla testataan vaappuja. Mieli kyllä joelle tekkee kun keli aika otollinen. Viileä keliä luvassa ainakin vielä muutaman päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti