Sivut

keskiviikko 3. elokuuta 2016

Kuulumisia joelta

Aamulla heräsin puoli kaheksalta. Keittelin pannullisen kahvi ja ryypiskelin sen kasuhviin. Sovittu naapurin vierasta käythään joella klo 9. Pikkusen ennen yheksää nuorimies tuli rantaani. Siinä vielä tyhjensin venheen veestä ja varastosta vavat mukhaan. Olthiin valmiita lähteen joelle. Ajelthiin kakkoslähtöön ja pistin ankkuriin vetheen ja opastin nuortamiestä laittaan vieheet vetheen Ruotsin ranta oli hiljainen yksi muu vene huomattavasti alempana. Soudin tuttuun tapaan pikasesti alemmas pelipaikoille. Karilla hetken soudettua vedin lähemmäs rantaa ja pyysin nuortamiestä tarkistaan roskat. Vaaput saatu puhtaiksi. Soudin selän puolelle penkan reunaan. Silloin vasen pitkä vapa suijahti ja jäi luokille siimaa karkasi kelalta. Nuorimies näppäsi kala vapaan kiinni. Muistutin että ensin tyhjät pois ja antaa kala vavan olla. Hetken soudettua tiputin  ankkurin pohjaan ja aloin authaan nuortamiestä. Ei kestäny kauan kun kahteen pekkaan siivottiin muut pois. Keskivavan siima oli huomaamatta mennyt liian kauas roskia tarkistaessa, mutta sekin välttyi sotkeutumasta kala siimaan. Päästiin kellumaan kalan kanssa. Nuorimies tiedusteli jo että karkasiko kun ei tunnu vavassa, mutta kerroin et kelaa vaan koko ajan meillä vene kelluu kalaa vastaan. Otin nuorenmiehen kanssa yhessä vavasta kiinni ja muistutin pumppaus tekniikan peukalo avuksi käyttäen ja sen jälkeen alkoikin väsytys sujua hyvin. Lähempänä venettä muistutin varovaisuuteen.  Pari kertaa lohi pyrki veneen alle , mutta hienosti nuorimies komensi lohen pois venheen alta. Viimein lohi alkoi näyttää kypsymisen merkkejä ja sievästi ohjasin vapaa jotta yllän koukkaahmaan. Koukkasin päästä ja samassa lohi potkasi vedessä ja koukku luiskahti irti. Koukkaus sattui kiduksiin ja ei sen vuoksi tarrunut. Kohta lohi tuli veneen viereen verta vuotaen. Koukkasin nyt varman päälle niskasta. Siinä aina mennee vähän filettä pilhaan, mutta varmemmin lohi tulee kyythiin. Lohi 7,2kg puri Hirvas vaappua, joka ui vähän normaalia syvempänä. Kiitos Ahdille.
Pääsin kotia niin piti aijaa kolahriin liimaahmaan sormen pää. Maanatai-iltana puukko lipsahti ja teki sen verran syvän palkheen kielen , joka ei halunnu umpeutua. Kaunis hoitaja oli huolissaan että liimaantuuko meiltä sormet yhteen operoidessa. Mie sanoin että ei se vain minua haittaa voin ottaa sinut völhjyyn, mutta ainostaan sormi saathiin pakethiin ja oottelheen parantumista.
 Vesi on 15,2 astetta just kävin mittaamassa. Hyvä kun vesi jähtyy, mutta roskaaminen riesana. Soutua 20min ja tarkistus ja varsinkin ennen "ottipaikkoja" Some kanavilla kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti