Sivut

maanantai 18. kesäkuuta 2018

Kuulumisia joelta.

Maanantai ilta alkoi lohensoutu koululla Saksalaisille. Isä puhu vain saksaa , joten pojan kans tehtii koulu ja soudettiin pojan kans vähän pitempään kun isää ei käytetty joella. Poika oli itämerällä vetouistellut, mutta perinteinen soutukalastus eka kertaa.  Kakkospoolista aloitettiin ja  moran alapuolella vehkeet ylös. Lohet ei häirinneet soutua. Kävin vielä näyttään petalahden ja kolmos lähtöpaikan. Seuraavana päivänä isä ja poika saivat yhessä lohen. Kävin onnitteleen hienosta suorituksesta. Poika kiitteli hyvästä opastuksesta / vaappujen virityksestä, joka auttoi heitä saamaan lohen.
Tiistaina lähdettiin some tyttö Minnan kans illasta joelle kun työpäivä saatiin tehtyä. Saunankorvan soutelin tosi tarkkaan ensin. Veden vähyyden vuoksi saunaankorvan pitäis toimia nyt. Lohi ei purrut , joten laskeskalin virta osan vauhdilla alemmas, jonka jälkeen aloin southaan keskilinjaa käyden tarkistaa Ruotsin rannan montut. Porttisen ojansuun kohdalla keskiväylässä lyhin vapa suijui ja siimaa alkoi karata kelalta. Minna alkoi hienosti kerätä muita pois. Mie soudin ja tarkkailin kalavapaa samalla. Kala ui tosi kauas ja hyppäsi ilmaan. Katoin et aika tumma kaveri on siiman päässä, mutta aurinko paistoi niin saattaa se silmä valehdella. Viimein muut vavat oli venheessä, joten Minnalla alkoi kalan pumppaaminen lähemmäs. Mie soudin samalla porttisen ojan suuhun ranthaan , jossa helpompi Minnalla väsyttää. Viimein kala tuli lähemmäs ja "pelkoni" kävi totheen. taimenhan siellä uiskenteli Joonaksen pelti suussa. Hieno taimen arvio n.5kg
Uudestaa joelle ja jatkettiin soutua kohti Jaapakoskea. keskilinjaa laskeskelin kiven kosteita koluen . Koskenniskalla vasemman puolen pitkävapa (10siima) suijui tosi vihasesti. Totesin että kala ja Minna oli jo kiinni toisen puolen lähivavasssa . Samassa vapa suijui tosi voimakkaasti toisen kerran. Mie soudin kun sulkavalla, mutta siitä huolimatta vapa suoristui ja totesin Minnalle että ei tarttunu. Minna oli kerinny jo kelata jo toisen vavan sisään. Naureskelin että nyt alkaa olla refleksit Minnalla kohillaan meinaa et tartui sen verran nopeaa tyhjään vapaan ja alkoi kelata.
Keskiviikko aamuna oli soutuopastus asiakkaalle. Rannassa asiakas sanoi että lähethään hakheen lohi. Tuumasin että Ahti antaa meille lohen jos vaaput sattuvat lohta häiritsemään. Lupasin kyllä että soutu opastuksen  jälkeen hänellä on helpompi soutaa itekseen. Soudin kakkosessa asiakkaan kanssa , koska helpoin paikka aloitella lohestusta. Lohet ei häirinneet soutua.
Torstaina oli luvassa ison ryhmän lohessoutu koulu, jossa ensin käydään ryhmälle teoria osuus läpi jonka jälkheen käytetään kaikkia reilu tunti joelle. Herättyäni katoin ulos , totesin et voi p... oli muuten semmonen tuuli jo aamusta ja päivemmälle vielä piti voimistua. Porukan tultua paikalle huomasin että son mulla neljä soutu ja kaverilla kolme, jotta saadaan kaikkia käytettyä. Myrskyhän haittaa vain soutua. Pari vuotta sitten saman oppilaitoksen opiskelijat kävi myrsky oli melkein samaa luokkaa . Soudin kolmea opiskelijja niin kahdelle saathiin  lohi . Ainoa paikka oli kolmospooli tällä kelillä. Saunankorvasta ei päässyt alavirtaan ilman huopaamatta ja alakarilla virrran heiketessä vene meni ylävirthaan koko ajan. Soudut tehtiin ja lohet ei häirinneet, mutta sain mie itelle issiaksen ärtyhmään kun punoin airoja tuulessa.
Perjantaina tuli uudet opiskelijat, mutta onneksi vain yksi. Mie pietin teoria osuuden, mutta soutukaveri halusi mennä joelle. Mulle se vain soppii kun myrsky oli eilistä luokkaa.
Lauantaina aamusta asiakassoutu alakarilla. Aloitelthiin jo kuudelta jotta tuuli ei kerkiää voimistuun liikaa. Hyvä oli soutaa aamusta . Lohia ei nähty pinnassa eikä siiman nokassa. Taimen ruokaili alakarilla ajatti pientä kalaa . Seitsemän kertaa yritti iskeä kunnes viimein sai kiinni ateriansa.

Sunnuntai kävin töiden jälkheen ennen rauhotusta ottaan aurinko Minna kans joella. Ilma +22 ja vesi 14,4 astetta. Alakari oli tosi hiljainen ja suvantoki oli lauantai- sunnuntai välisen yön. Venheitä oli tosi paljon ollu kuulema , mutta lohia ei isommin saatu.

Tämä viikko näyttää että sataa useampana päivänä mikä on hyvästä. Saadaan joessa virtaus kasuahmaan ja vesi pidettyä viileämpänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti