Sivut

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Kuulumisia joelta

Viikko alkoi taas tuulisena. Maanatai iltana odottelin jos tuuli tyyntyis , mutta pysyi sen verran kovana ettei huvittanu lähteä joelle. Tiistaina aamuna käytiin Minnan kanssa alakarilla, mutta tuuli yltyi sen verran kovaksi ,joten tultiin reilun tunnin soudun jälkheen pois. Aamustako olis herännyt niin olis ollut tyyni keli, mutta lähettiin vasta kasin jälkheen.
Torstaina oli sen verran tuuli rauhoittunut laskettiin kolmonen Minnan kanssa .Soutelin keskilinjaa penkkaa seuraten. Alko olheen vesi vähissä joessa, mutta vesi kääntyny sievään nousuun. Odotettavissa rankkoja sateita , jotka nostaa vettä.
Perjantai aamuna oli tuttu sveitsin mies souatettavana. Käythiin pari tuntia joella. Suvanto soudettiin  ja mukavia jutelthiin ja loput viitothiin käsillä. Lohet ei häirinneet soutua. Vesi kääntyi selvään nousuun
Lauantai aamuna oli toisen sveitsin miehen parin tunnin soutu, jonka suuntasin koskelle, koska vesi oli noussu ja virtaus joessa kasunnut. Uskottelin itselle että nyt lohet liikkuu ja niitä on "puurona" kosken alla, mutta todettiin ettei ollut tai ainakaan meidän vaaput ei kiinnostanheet.
Roskat alko haittaan pyyntiä.

Vesi on hurjassa nousussa lauantai  aamusta -sunnuntai aamuun 65cm.

Lohien tulo tyrehtyi joella. Onko osa syynä ylitornion kulletusviikolla  tiistaista- torstaihin ja meri pyynnin  aloittaminen jokisuussa. Alkuviikosta oli Lappeassa paljon soutajia, mutta vavat ei oikein  suijunneet. Veden lämpötila oli aika korkea, joka saattoi vaikuttaa lohen puremis haluun.
Pahimmallaan kävi jo yli 15, mutta nyt tippunu reiluun 13 asteeseen.
Heltheitä odotettavissa ensi viikon alkuu, joten vesi alkaa laskeen ja samalla puhistuun. Toivothaan ettei mahottomasti lämpene niin pyssyy lohestus kelit kohillaan.
Perhoja on varmaan heti testatttava kun vesi kirkastuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti