Sivut

sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kuulumisia Joelta

Viikko alkoi kovassa tulvassa . Roskat häiritsi soutamista keskiviikkoon asti. Maanantai iltana kävin lenkillä , jonka jälkeen illasta pari laskua kolmosta . Minna oli mukana "vapamiehenä" . Lähtöpaikalla sai odotella omaa vuoroa. Laskussa ei kauan nokka tuhissu oli sen verran virta voimakas alakarilla. Tiheään sai kopistella roskia pois uistimista.
Tiistai aamuna kävin laskun tekheen alakarilla. Roskaaminen oli vähentynyt ja Ruotsin ranta oli jo siedettävä soutaa .
Keskiviikko ilta oli hieno soutukeli. Tuuleton ja roskaaminen loppunu. Soudettiin Minna kanssa alakari pari kertaa, nyt jo laskuki kesti jonkin aikaa. Soutulinjan valitsin ruotsin puolen penkan ja välilä pari kertaa rannemmassa käynti kun oli muita soutajia huomioon ottaen  mahdollista. Lohia ei näkynyt pinnassa.
Torstai päivän ennuste oli hyvä. Tuuleton ja pilvistä. Aamusta käytin some kilpailun voittajaa joella alakarilla. Kaveri teki itse vaappuja joten soudettiin hänen vaapuilla. Hyvin vaaput haki ja eikä heittäneent kylkeä liikaa. Telkän pöntöllä vapa suijui ja kaveri alkoi kelaahmaan tyhjiä pois. Melko pian huomasin ettei taija olla lohi , koska soudin lujaa eikä siimaa alkanut karata kelalta. Kaveri testasi tyhjän pois ottamisen jälkeen kala vavan ja totesimma että hyvä harjus. Kaveri ei halunnut harjusta, mutta mie sanoin että mie otan ja pistän louhnaaksi paistin pannulle.
Kaveri lähti takasin alemmas jokivartheen missä oli soutamassa. Ite päätin vielä tehä laskun kolmoselle kun hieno aamu. Telkän pöntöllä oli taas tapahtuma, mutta en voi olla varma mikä oli hienosti suijautti vapaa pari kertaa, mutta löysäsi. Keräsin kamat porttisenojan suussa ja nousin takasin montun päälle koska joella ei muita. Soudin montun , mutta ei kuulunu mithään. Ajelin kotiin lepäähmään, koska iltäpäivällä oli varattu  soutu Visit Finlandian tytölle, jotta osaa paremmin myydä lohenkalastusta Tornionjoella.
Kahelta ajelin LappeanLohen rantaa . Kävelin terassille oottelheen asiakasta. Kuulin että tulevat vasta kolmen jälkheen , joten höpötin lohestajien kanssa terassilla tyttöjä odotellessa. Kohta saapuikin kolme tyttöä paikalle ja se herätti "kateutta" lohestajien keskuudessa. Kirjoitelthiin luvat joelle tytölle, joka lähti kanssani joelle. Toinen tyttö olis kanssa halunnut joelle kuvaahmaan  , mutta valitettavsati jouduin sanohmaan että yksi kerrallaan. Lupasimme ottaa hyviä kuvia  joelta.
Rannalla juteltuamme päätin hoitaa itse vavat, koska tyttö ei ollut ennen käyttänyt kyseisiä keloja. Ajelin suvannon lähtöpaikalle , jossa oli ruuhkaa. Odotelthiin omaa vuoroa samalla jutellen lohestamisesta Tornionjoelle. Viimein päästiin lähteen soutelheen. Istutin tytön poikkeuksellisesti moottorin ajo paikalle , jotta voidaan paremmin jutella. Pikaisesti soutu ohi koska heillä kiirre seuraavaan paikkaan vierailulle. Hieno ilta oli, mutta itellä soutu kiintiö täynnä tälle päivää. Illasta kävin lenkillä.

Perjantaina kävin tutun asiakkaan kanssa aamusta klo 5:30 tekheen soudun kakkosella. Edelllisenä kesänä asiakkaan pojat oli asiakkaitani. Mukava oli praatata lohestuksesta, mutta lohet ei häirinneet, jotta olis päässy käytänössä harjoittelheen.  Soudun  jälkheen klo 7:30 aamuvuohroon LappeanLoheen.
Lauantai aamusta käytiin Minnan kanssa alakarilla, mutta kova tuuli haittasi pyyntiä, joten tulthiin aika pian pois. Illasta jalkapallon jälkheen meinasin käydä joella, mutta oli sen verran ruuhkaa kolmosen lähössä, että päätin jättää sunnuntai aahmuun joelle lähön.
Nukuin hyvin ja lähin sunnustaina vasta ysiltä joelle . Lämpömittari näytti +20 , joten t-paita keli. Sen nyt tuntee käsivarreissa kun souteli paisteessa. Sauhnaan ei kannata mennä. Suvannolla vapa suijui koivujen kohalla. Aloin soutaa kun sulkavalla , mutta vapa painui vain syvempään ja kala ui perässä. Kohta vapa suoristui ja vaapun uinti alkoi näkyä kärjessä.  Iltapäivällä oli vielä asiakassoutu. Suvanto soudettiin ja lohia näky useampi pinnassa, mutta ei purassa vaappua.
Jokijalan lohensoutu kisa oli Lauantaista-Sunnuntaihin. Kisassa saathiin 8 lohta  osallistujia 130kpl. Ite en osallistunu vaikka joella kävin kisa aikana.
Ensi viikolle helteitä luvassa , jote Jarin tekemät perhot saa peliaikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti