Sivut

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kuulumisia joelta

Perjantai aamuna oli lohensoutukoulu asiakkaalle. Selän takana tuuli, mutta ihan siedettävä. Aloitin soudun kakkoslähdöstä. Praatailthiin  mukavia ja siinä souelthiin. Juttelin asiakkaan kanssa että tuossa koivujen kohalla ylheensä tullee tapahtumia. Niin se kävi nytki ensin lohi kävi vähän hiplaamassa ja palas puraseen sitten paremmin. Asiakas otti hienosti muut vavat pois ja viimein alkoi lohen väsytys. kaveri oli ennenkin kalastanut ja homma sujui ketterästi ja sain melko pian koukata lohen veneeseen. Pappia lohelle ja sitten saamamiehen kättely. Lohi 6,9 kg puri uutta testissä ollutta MY vaappua.
Illasta lähettiin vanhimman pojan kanssa joelle. Pienenä poika istui innokkkaasti veneessä, mutta nyt vuosia ettei ole käynnyt lohestamassa. Lähin kakkoslähdöstä liikkeelle. Souelthiin melkein lomaan asti ennenkuin oikea vapa suijahti. Soudin rivakasti, mutta siimaa meni vain hieman kelalta ulos. Pistin veneen ankkuriin ja autoin muita vapoja pois, jottei tule siima sotkuja. Viimein poika sai kala vavan käteen ja silloin alkoi räikkä huutaa kun lohta komennettiin. Poika väsytti ihan hyvin kun edellistä lohen saanti reissusta kulunu 18 vuotta. Lohi taisteli hienosti. Viimein koukkasin 9,1kg lohen kyythiin . Suussa lohella MY vaappu sama väri millä viime kausi alkoi. Käythiin kotona laithaan lohi roikkuu et helpompi fileerata. Suuntasimma pojan kanssa uudestaan suvannolle. Aloitimma hieman kakkoslähön alapuolelta , jotta päästäis nopeammin pelipaikoille. Huomasimme että alempi tuttu kalamies alkoi väsytellä lohta. Seurasimma sitä niin samassa vasen lyhyt vapa suijui ja kelalta lähti siimaa tosi joutusasti. Poika alkoi kelata muita ja mie jatkoin soutua tarkkaillen kala vapaa. Hienosti poika siivos vavat pois ja alkoi väsytellä kalaa. Tämä tuli joutusammin veneen viereen ja pistin koukun niskaa ja lohi kyythiin. Lohi 6,7 kg puri uutta Joonas vaappu jota testailin.
Tulevalla viikolla päivittäin opastuksia. Toivotaan et asiakkailla on hyvä välit Ahdin kanssa niin saisivat ikimuistoisia kokemuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti