Sivut

torstai 30. kesäkuuta 2016

Kuulumisia joelta

Tiistaina pitämäni lohensoutukoulut kahdelle nuorelle miehelle eivät tuottaneet tulosta, mutta onneksi pojat saivat itekseen eilen lohen. Son mukava katsoa sitä riemua kun ahti on antanut ensimmäisen lohen tornionjoesta. Pojat kertoi et sujui hyvin kun oli saannut hyvät ohjeet lohestukseen.
Eilen käytin joella asiakasta , joka tuli southaan Lappeaan kahdeksi päivää. Tehtiin pikku lasku kakkoselta, jotta pärjää sitten itekseen ja saa juonesta kiinni. Vähän oli häijy tuuli ja roskaa hieman joessa, mutta kunnialla selvittiin. Lohi ei häirinnyt soutua.
Tänhään herräilin aamusta ja kattelin ulos et ompa hieno keli. Tyyni  keli ja lämmin yö takana. Keittelin kahvit termospulloon ja ajelin kolmos lähtöön . Vähän jälkheen kuuen olin pistäny vieheet pyynthiin. Alakari oli rauhallinen. Yksi tuttu lohimies souteli ruotsin rantaa. Vesi on laskenut hyvin joten pyrin southaan jo kolmosen alun tarkhaan. aamu oli tosi hieno ja nautin soutamisesta ja välillä kahvia juoden. Soutelin porttisen kallioille asti, mutta ei tapahtumia. Nousin vielä virran reuhnaan , koska kolmosesta ei ollut ketään tulossa ja laskin pikasesti porttisen ojan suuhun ja soutelin pari paikkaa hieman tarkemmin. Sitten piti lähteä kotia aamu askareisiin, koska ilta tuuri töissä.
Laittelin ruuan ja tehin siinä kotiaskareita . Kolarissa kävin kaupassa ja sitten piti lähteäkki jo töihin.
Illalla oli tulossa asiakas lohensoutukouluun. Ilmoittivat et tiellä ruuhka ja joelle lähtö aikataulu viivästyy. Ajattelin et varmaan keliki paranee joella illemmasta. Asiakkaat tulivat ja sovittiin , että 20:30 startataan. Pyöräilin kotiin ja pistin venheen valmiiksi. Ajelin lomhaan hyvissä ajoin. Istuskelin siinä terassilla ja oottelin asiakasta. Juttelin samalla lohimiesten kanssa. Pikku yli puoli asiakas saapui ja liivivaraston kautta ranthaan. Sinä jutelthiin loman moottorilla ajolinjoista ynnä muusta. Asiakas oli hyvin perillä asioista. Oli käynnyt lukeen meidän kotisivuja ja muutenkin jo tiesi kalastuksesta jo asioita. Viimein siinä yheksän jälkheen lähettiin joelle soutu osioon. Ajelin kolmos lähtöön, koska luotan nyt virta paikkoihin ja Ykkösellä luultavasti ruuhkaa. Päästiin heti asiakkaan kanssa lähteen. Yksi pariairo kaksikko näytti alempana soutavan. Sujuvasti vavat saathiin pyynthiin ja laskeskelin vale wäylää alas. Kerithiin soutaa vain hetki niin vasen lyhyt vapa suijui. Ensi reaktio siihen kiinni, mutta pyysin ottaan tyhjiä ja niihän asiakas alkoi hienosti kelata muita pois. Virta tosi voimakas ja kalavapa oli vain luokilla ja ei vetäny siimaa isommin ulos. Olin jo siinä vähän huolissaan että mikä se siellä kun ei hermostu, Mutta onneksi melko pian näin syrjäsilmällä kun isompi lohi kävi pinnassa. Soutelin kovassa virrassa ja lohi seurasi perässä. Meinasi tulla lämmin. Viimein muut oli saatu pois ja asiakas alkoi väsyttään lohta joka hermostuki ja alkoi tehdä syöksyjä. Sanoin asiakkaalle että sillä on rosteri koukku suusssa ja se ei taivu. Asiakas väsytti hyvin lohta. Heti kun lohi rauhoittui pistettiin painetta että lohi ui eikä pääse lepäämään. Toisella yritytämisellä saatiin lohi veneen viereen ja koukkasin lohen kyythiin. Lohi 8,9kg puri Joonaksen peltiä. Kiitoksia ahdille että asiakas sai lohen väsytys kokemuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti