Sivut

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kuulumisia joelta

Eilen käythiin virolaisen asiakkaan kanssa joella 1,5 H . Soudeltiin ruotsin ranta aloitettiin vähän kakkos lähön yläpuolelta. Toinen opas lähti lähtöpaikalta. Puuskittainen tuuli aiheutti välillä vähän kohtuutomasti töitä, mutta muuten oli oikein  mukava soutu viron miehen kanssa. Lohi ei näkyny pinnassa eikä meän uistimissa. Asiakas kuitenkin koki saavansa hyvän opin lohen soutamisesta Lappean suvannossa.
Tänhään aamusta yks kylän saamamiehistä soitteli aamusta , että nyt on Pellosta saatu isoja lohia. Hetkeä myöhemmin ilmesty Loman lohitilastoon myös tutun saamamiehin nimi ja lohiki oli jo parempaa kaliberia. Tämmöset uutiset saa kummasti minunki suuntaamaan joelle, mutta ensin tekasin lapsukaisille louhnaan ja itekki pistin murkinaa rinnan alle että jaksan soutaa. Soli kello puolenpäivän jälkheen kun kerkisin joelle. Ajelin suvannolle kakkoslähtöön. Siinä ollessa ankkurissa ja laittaessa tuttua settiä vetheen niin lohi kävi 6m veneen laidassa näyttämässä selkää. Mietiskelin siinä että nyt näkkyy olevan lohi liikkeessä. Soutelin ruotisn rantaa ja näin useampia pintoamisia , Vaikka kova tuuli haittasi kun rikkoi veden pinnan ja nosti aaltoa. Soutaminen kävi työstä, mutta pitkän talven jälkheen sitä jaksaa soutaa vähän huononmassaki kelissä. Laskeskelin lehmikivelle ja pistin veneen ankkuriin . Aloin tarkistamaan roskia oikeasta reunasta. Kelasin eka vapaa sisään niin silloin vasen toiseksi pisin vapa suijui ja räikkä alkoi ääntää. Lohi veti muutaman metrin siimaa ja sain aitiopaikalta seurata kun n. 7-8 kg lohi sylkäisi Hirvas vaapuun suusta pois ja jatkoi matkaa. Lohi tartutti huonosti ittensä kun en ollut airoissa. Laskeskelin vielä alakarille, jossa totesin että turhan kova virta vielä. Eikun kotona käyhmään välipalalla ja kahvistelemassa. Neljän jälkheen ajelin uudestaan suvannolla. Kerkiää vielä laskun tehdä ennen viikkorauhoitusta.
Kakkoslähön yläpuolella näytti olevan tuttu turisti soutamassa, mutta oli sen verran kaukana että alotin kakkoselta soudun. Soudin ruotsin rannan, koska edellisellä kerralla näin useampia lohia pinnassa. Laskeskelin pikku hiljaa alaspäin ja ihmettelin että ei näy lohia pinnassa , että aamustako ne oli vain liikheellä, mutta kommarin kuopan alapuolella ollessa keskivapa suijui ja räikkä alkoi huutaa. Airoilla rivakkaa soutua ja sitten ankkuri pohjaan. Ankkuri ei meinannut ensin millään tarttua pohjaan , mutta onneksi viimein tarttui. Olin saannut jo pari siimaa pois vedestä. Kala siima kävi löysällä, mutta huomasin melko pian että lohi on vielä kiinni. Lohi teki lyhkäsiä tosi nopeita syöksyjä alavirrassa ja kelalla pakeni siimaa ulos. Viimein olin  muut kuusi vapaa saannut pois vedestä ja alkoi lohen väsytys. Väsytys oli tosi nautinnollista lohi oli tosi innokas uimari. Vedessä välkkyi tosi komea hopeinen nousulohen kylki. Viimein sain koukattua lohen veneeseen. Lohi 5,8 kg puri tuttua MTO: oon alkukesän ottikapulaa. Kiitos Ahdille. Kuva löytyy minun some kanavilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti